2012-10-17 13:50:06• hírek • Kocsis Zoltán

Magyar-román miniszteri találkozó Szatmárnémetiben?

Magyar-román szakminiszteri találkozó színhelye lehet a közeljövőben Szatmárnémeti, legalábbis a román közlekedési minisztérium tervei szerint. Erről tájékoztatta szerdán Eugeniu Avram prefektust Septimiu Buzasu, a közlekedési és infrastrukturális minisztérium államtitkára.

Buzasu szerdán tett munkalátogatást Szatmárnémetiben és ekkor számolt be a minisztérium terveiről. A Ovidiu Silaghi közlekedési és Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter elsősorban a már évek óta tervezett Nyíregyháza - Szatmárnémeti - Nagybánya gyorsforgalmi út megépítéséről tárgyalnának.

Az államtitkár és a prefektus tárgyalásán szó esett a Szatmárnémetit elkerülő körgyűrűről is. Ezzel kapcsolatban Buzasu elmondta, a minisztériumok közötti bizottság már jóváhagyta a terveket és ezt hamarosan a kormány is megteszi. A beruházást, elmondása szerint, európai uniós pénzekből finanszíroznák.

Szóba került a Nagykárolyt elkerülő terelő út valamint a Szatmárnémeti - Nagybánya közötti országút építésének illetve javításának menete. A politikus szerint mindkét munkálat az eredeti tervek szerinti ütemben zajlik, ezért elképzelhető, hogy a Szatmárnémeti - Nagybánya közötti országút rehabilitálásával október végéig végeznek is.

Avram felvetésére Buzasu biztosította a prefektust, hogy a CFR Interregio járatának menetrendje nem változik és nem a végállomás nem Kolozsvár lesz: továbbra is Bukarest és Szatmárnémeti között közlekedik majd a járat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: